Verzuring en ontzuring

Een voorwaarde om pijnvrij te zijn is: “0ntzuren”.

Wanneer iemand jong en gezond is, dan maken hem de zuren uit de zuurvormende voedingsmiddelen nog niet zoveel uit. Met het ouder worden wordt men steeds zuurder. Bovendien verdwijnen de mineraalvoorraden meer en meer naarmate er meer mineralen moeten gebruikt worden om zuren te neutraliseren. Er wordt aangenomen dat er voorafgaand aan een ziekte altijd al sprake is van een ernstige verzuring.

Wat betekent “zuur-base-balans”?

Ons bloed heeft een zuurgraad van ongeveer pH 7. Onder de 7 noemen we het zuur en boven de 7 basisch. Om het bloed op de juiste pH waarde te houden voeren de nieren het teveel aan zuren of basen af. Als de pH van de urine tussen de 6,8 en 7,2 ligt duidt dat op een gezonde zuur-base-balans. Een hogere pH is in de meeste gevallen gunstig. Onder de pH 6,6 klagen mensen in het algemeen al over vermoeidheid.

 

Om de zuur-base-balans in evenwicht te houden heeft het lichaam mineralen nodig en base-houdend voedsel. Veel van onze voeding is vaak wel gevarieerd maar meer verzurend dan base-houdend.

 

Haast niemand is zich bewust van de verzurende eigenschappen van het voedsel dat men eet en de gevolgen daarvan.

 

Oververzuring kan leiden tot allerlei klachten. Er ontstaat verslakking. Acidose wordt gezien als een beschavingsziekte en heeft volgende kenmerken: afzetting van zuren in bloedvaten, spieren, gewrichten, bindweefsel, vetweefsel en lymfevaten.

 

Het verzuurde bloed zet de zuren zo snel mogelijk af in de minst doorbloede delen van de periferie.

 

Omdat ik het aan de lijve ondervonden heb wil ik aan iedereen vertellen dat “ontzuring” helpt als men ervoor openstaat.

 

Stress is verzurend daarom is Manuele Lymfedrainage en Dianetics Auditing aan te bevelen om te ontstressen en tevens de diepere oorzaak van spanning te achterhalen.

Basische lichaamsverzorging

Kruidenstempelmassages waarbij basisch zout(pH- waarde 8-8,5) en ontzurende kruidenstempels gebruikt worden, wordt in de praktijk gegeven.

Duur: 1 uur 30, Kosten: 60 euro, inclusief basisch vliesmasker, kruidenstempels (westers of oosters).

 

Het boek “Gezondheid door ontslakking” door P. Jentschura geeft veel inzicht in hoe het lichaam kan ontzuurd worden.

 

Vele basische hulpmiddelen zijn te koop via www.Kalijn.be

 

Afvalstoffen, zuuroverschotten zetten zich bij voorkeur vast als slakken in het bindweefsel.
Daarom is het goed regelmatig te ontzuren. Bij systeemziekten zoals schildklieraandoeningen, diabetes, rheuma enz. is het beter onder begeleiding van een natuurgeneeskundige of rthomoleculair voedingsdeskundige te ontzuren(ontslakken).

 

Interessante websites zijn:
www.alkavita.nl
www.lekkerinmnvel.nl

 

Deze laatste website biedt ook het basische Epsomzout aan. Dit magnesiumrijke zout ontzuurt en ontspant. Een loogbad van handen en voeten om de andere dag met 2 tl zout geeft al een ontzurend effect bij ernstige verzuring of wanneer er geen ligbad aanwezig is.

 

Voor diegenen die zich nog meer willen verdiepen in ontzuring is er het boek: Gezondheid door ontslakking van J. Jentshura.

 

Gezondheid door ontzuring volgens Renate Collier